ÉPÜLET AUTOMATIZÁLÁS

ÉPÜLET AUTOMATIZÁLÁS

NECTIVE SMARTHOME SYSTEM

Épület automatizálás

ÉPÜLET AUTOMATIZÁLÁSI RENDSZEREK

A smarthome rendszerek két alapvető csoportba sorolhatóak, a vezetékes és a vezetékmentes rendszerekbe. A vezetékes rendszerek több kábelezést igényelnek, de cserébe sokkal megbízhatóbb működésűek. 

Kábelezés

A Nective Smarthome a megbízható és biztonságos működés érdekében egy vezetékes rendszer, amelynek működéshez csillagpontos kábelezés kialakítása szükséges.

Ez azt jelenti, hogy a fogyasztóktól az erősáramú kábelek és a vezérlő szerelvényektől a gyengeáramú kábelek közvetlenül az elosztóba futnak, ahol az automatikán keresztül történik az eszközök kapcsolása.

Központi vagy elosztott intelligenciájú rendszerek

A legtöbb épületautomatizálási rendszer központi intelligenciájú, azaz van egy központi miniszerver, amely vezérli az összes perifériát, mint input, relé, vagy szenzor modulok. A perifériák önmagukban nem működőképesek, így ha a központ meghibásodik, akkor nem működik a vezérlés. A Nective System egy elosztott intelligenciájú rendszer, amelyben minden elem saját vezérléssel működik, így bármely elem meghibásodása esetén az összes többi még működőképes marad.

Programozás

Az épületautomatizálási rendszerek az épületbe történő beszerelés után még nem  működőképesek, mivel egy programozónak el kell készíteni egyedileg az adott épület vezérlését. Ez időigényes, költséges és gyakran sok utólagos javítással járó folyamat.

A Nective System különlegessége, hogy nem igényel külön programozást, mivel tartalmazza azokat az épületautomatizálási funkciókat, amelyek legtöbb okosotthonban igényként felmerülnek, így a telepítés után azonnal működőképes.

SZERELVÉNYEK

A hagyományos épületekben az eszközök kétállású kapcsolókkal működnek. Az okosothonok általában impulzus vezéreltek, amelyekhez nyomógombok szükségesek. Minden szerelvény családnak vannak nyomógombjai is, így A Nective vezérlés bármilyen típusú nyomógombbal működtethető. Így a felhasználó elképzeléseinek megfelelő szerelvények szerelhető be az épületbe